Påminnelse om att betala medlemsavgiften för 2021!

Hej!

Påminnelse om att betala medlemsavgiften för 2020!

Föreningens existens kanske inte hänger på själva avgiften och den ringa inkomst den bringar men desto viktigare att vi har en livskraftig förening med fler i stället för färre medlemmar när vi ska söka bidrag för våra aktiviteter.

Och för att få delta i föreningens aktiviteter och få hem en tidning 2 gånger per år krävs ett aktivt medlemskap!

Är du osäker på om du betalt in avgiften, kontakta vår kassör på kassor[at]fragilex.se.

På hemsidan kan du läsa mer om avgifterna och inbetalningsmetod, https://fragilex.se/om-oss/blimedlem/

Mvh

Styrelsen med hopp om ett mer normalt 2022 när det gäller både aktiviteter och tidningar

Inget Sommarläger 2021

P.g.a. av den rådande osäkerheten om läget med pandemin, inte minst med tillgång på vaccin, togs beslutet om att inte heller i år genomföra ett Sommarläger. Kanske det kan bli någon eller några andra aktiviteter senare under hösten i stället. Förslag välkomnas alltid!

/Styrelsen

Årets Rekreationshelg med Årsmöte blir digitalt – Uppdatering

I tidningen som alla medlemmar med aktuell postadress fått har ni fått information om att årets Rekreationshelg med Årsmöte blir online/digitalt i år p.g.a. att vi fortfarande har en pågående pandemi.

Se bilaga med detaljer.

Här en uppdatering av informationen:

  • Sista anmälningsdag saknades, det är den sista februari, 2021-02-28! Anmälan till helg@fragilex.se
  • Mötet blir ett kombinerat Års- och medlemsmöte, endast för medlemmar i föreningen (att vara medlem i vår Facebookgrupp är inte ett medlemskap i föreningen, se vidare på vår hemsida hur du blir medlem, http://fragilex.se/om-oss/blimedlem/
  • Den digitala lösningen som nämns i tidningen kan ändras! Dock ska du som blir inbjuden inte behöva skapa ett konto på den plattform vi i slutändan väljer. Mer information kommer till de som anmäler sig.
  • Vi siktar på att avsluta senast 13:00. Vill vi fortsätta med diskussionsgrupper efter detta sker det i så fall efter en lunchpaus!

/Styrelsen

Sommarläger 2020 inställt

Styrelsen beslutade idag att årets Sommarläger inte blir av, bl.a. p.g.a dessa faktorer:

  • Få har visat intresse ( 4 familjer + 2 arrangörsfamiljer)
  • Även om reseförbudet inom landet hävts, under förutsättningen att man är frisk, så råder fortfarande restriktioner kring att hålla avstånd och att inte vistas i för stora grupper

Det gör det därför svårt att arrangera några aktiviteter och därav få till ett läger som också våra bidragsgivare eftersträvar.

Hoppas ni alla får en så bra sommar som det kan bli ändå i dessa tider så ses vi nästa år i stället!

Hälsningar /Anders & Linda med familjer

Ingen papperstidning i brevlådan i vår/sommar

Då vårat tryckeri har stängt p.g.a. pandemin kan föreningen inte trycka sin tidning som planerat.

Därför kommer tidningen endast ut i digital form denna gång men inte på vår hemsida eller Facebook som är helt öppna för alla att läsa.

Tidningen kommer att publiceras vi e-post till registrerade medlemmar. Har du inte aktuella kontaktuppgifter är det hög tid att höra av sig till oss via vårt kontaktformulär i menyn ovan.

Vi efterlyser arrangörer av sommarläger 2020

Vill du vara med och arrangera nästa års sommarläger?

Föreningen Fragile X är en ideell verksamhet vilket förutsätter att vi som medlemmar hjälps åt att till exempel anordna vårt sommarläger. De senaste två åren har familjen Törnros/Andersson och familjen Kullborg arrangerat sommarlägret på Herrfallet utanför Arboga. Vi är alla så tacksamma för att de har ställt upp och fixat att lägret har blivit så lyckat!

Det brukar vara två familjer som anordnar lägret och kommunicerar med styrelsen. Familjen Joachimsson/Johannesson i Solna ställer gärna upp och hjälper till men kan inte göra det själva. Arrangörerna kan själva föreslå var i Sverige som lägret ska hållas så länge man håller sig inom överenskommen budget. Det är nu tid att hitta ett ställe som kan erbjuda oss ca 25 stugor fem dagar i augusti v 32 (innan skolstart). Kanske vet du ett bra ställe i närheten av var du bor som kan ta emot oss? Eller varför inte köra en favorit i repris – Herrfallet utanför Arboga som vi vet har många stugor och allt annat som vi behöver. För att underlätta så har det tagits fram en checklista med vad man kan tänka på när man ska arrangera ett läger. Är du intresserad så hör av dig till oss så snart som möjligt! Du kan gärna meddela via facebook eller skicka ett mejl till mig på: ordforande@fragilex.se

Allt gott!
Lotta
Ordförande