Filmen "Att leva med Fragile-X" är gratis!

video_smallFilmen som tidigare kostat 200kr lämnas nu ut utan kostnad till de som vill ha fler exemplar. Portokostnaden får man dock själv stå för. Ett vadderat kuvert för VHS film med porto för 250g skrymmande, skickas till vår kassör som returnerar en film till er. Adressen är föreningens adress och Göran vår kassör. Önskar ni fler filmer eller har frågor så skicka ett mail till Göran, se kontaktsidan.

 
Fragile-X film av vår Norska systerförening frax.no.

Den norska Föreningen for Fragilt X syndrom

( www.frax.no ),har gjort en ny film.
Se reklamfilmen för den och flera andra intressanta klipp på You Yube.
Vi undersöker pris och tillgänglighet av filmen för våra medlemmar.
Läs mer...
 
Att tänka på när ungdomarna blir vuxna
Aktivitetsbidrag
När ungdomarna fyller 19 går man över till att få aktivitetsbidrag, men INTE automatiskt. Man får kontakta Försäkringskassan för att få blanketter till aktivitetsbidrag och då ska det skickas med ett läkarintyg.
Ordna intyget innan ni skrivs ut från barnhabiliteringen då vuxenhabiliteringen ibland / ofta inte har någon läkare utan man måste gå till vårdcentralen vilket är jobbigt om man inte har varit där förut med "barnet". Börja minst 6 mån innan "barnet" fyllt 19 år eftersom det kan ta så lång tid att få det färdigt, så slipper det bli något glapp mellan vårdnadsbidraget o pension. / Elisabeth
 
Forskare på spåren av en ny "Fragile-X medicin"

Ett forskarteam i USA har kommit på hur Fragile-X genen förändrar hjärncellernas sätt att kommunicera. Laboratorieförsök med råttor har visat att det går att motverka Fragile-X genens påverkan på signalsystemet med hjälp av olika substanser.
- "Vi har nu förklarat den fundamentala defekten i hjärnan vid Fragile-X syndrom och, viktigast, funnit att vi kan korrigera problemet i laboratoriet", säger Stephen T. Warren PhD på Emory University School of Medicine.

Läs mer...
 
Stökigt - "Tjena kärring" - och INGEN lust att diskutera !!!  Skicka sidan

Det finns nu ett kort att ta till, de gånger saker inträffar som  man inte vill/orkar förklara.
Barnet skriker hela vägen till Kanarieöarna, säger annorlunda saker till alla i affären, eller bara hälsar "konstigt" på folk man möter...

Ladda ned och skriv ut på visitkortspapper (Zweckform No.C32011) eller liknande.
Det går också bra på vanligt lite tjockare papper, eller beställa från oss.

"Jag har Fragile-X - Visitkort" (pdf)

 
« StartFöregående12345678NästaSlut »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
bild2.jpg
Föreningen Fragile-x, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG and modifed by Markus Bjorkman